Batoniki białkowe

20081115195625

Skladniki :

– 200 gram platkow owsianych
– 100 gram rodzynek
– 50 gram bialka (smak dowolny) polecam truskawke i wanilie
– 10 bialek z jajka
– 500 gram twarogu mielonego chudego (konsystecja jak serek homogenizowany/smietana) Mozna podobno kupic w lidlu w plastikowych pojemniczkach
– 50 ml mleka chudego
– opcionalnie slodzik i aromat(np. waniliowy)

Przygotowanie:

Całość mieszamy w misce i wylewamy na blache. Wsadzamy blache wyłożoną papierem do pieczenia na 175/180°C i pieczemy około 30-40 min. Po wyciągnięciu z pieca czekamy az ostygnie i kroimy na kawałki. Można trzymac w lódowce nawet 3-4 dni.

Wartość odżywcza:

B: 170g + wartość waszego białka
T: 18g
WW: 212g
1720 kcal

Inny przepis:

Skladniki:

– 100 gram musli
– 20 gram maki
– 150 gram naturalnego jogurtu
– 35 gram białka waniliowego
– 20 gram suszonych owócow lub marmolady
– opcionalnie słodzik

Całość mieszamy razem i wlewamy na blache wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy równo i wkładamy do piekarnika na 180°C na okolo 20 min. Odrazu po wyciagnięciu kroimy na kawałki i zostawiamy do ostygnięcia.

Kolejny:

150 gram platkow owsianych
220 gram naturalnego jogurtu
30 gram maki
50 gram
5 bialek z jajka
50 gram siekanych orzechow
50 ml chudego mleka
do smaku mozorzna dodac troche marmolady dla cukrzykow lub kakao

Całość wymieszać i wsadzić do piekarnika na blasze wyłożonej papierem w temp.180°C. na 20 min. Potem tylko pokroić całość i zostawić do ostygnięcia.

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: Marcin_Olb (sfd)

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *