Cynamonki

Cynamonki

SKŁAD:

200g mąka pełnoziarnista Lubella
3 białka jajek
słodzik (jak kto lubi)
cynamon (łyżeczka)
oliwa z oliwek (aż do sklejenia ciasta)
proszek do pieczenia (ćwierć łyżeczki)

PRZYGOTOWANIE:

1. Mieszamy mąkę, słodzik, proszek do pieczenia, cynamon.
2. Dodajemy jajka i oliwę, mieszając widelcem aż się wszystko sklei w jedną całość.
3. Rozwałkowujemy na płaski placek i wycinamy sobie wzorki(jak ktoś nie ma foremek to można np szklanką, kółka odrysować).
4. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni i pieczemy. Proponuję 10minut, jednak warto otworzyć piec i zobaczyć co i jak. Nie każdy zrobi taką samą grubość jak ja. Im grubsze tym dłużej. Ciastek wyszło mi bardzo dużo bo te foremki miałem małe. Całe pudełeczko takie duże po lodach litrowych miałem.

Cynamonki

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

Wszystkie ciasteczka mają ok:

– 130 gram węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym
– 40g białka
– fatu w zależności od ilości oliwy
Doskonale nadają się na śniadanie. Ja je zrobiłem, żeby zjeść przed treningiem i zaspokoić głód na słodycze, gdyż redukuję fat.

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: Eltoro_KrK (sfd)

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *