Kanapki owsiane z nadzieniem, do szkoły, pracy!

Witam!

Zainspirowany użyciem tostera postanowiłem stworzyć coś bardziej węglowodanowego i równie poręcznego.

A więc do 1 porcji potrzeba nam:

-100g płatków owsianych
-1-2 jajka(ew. białka, w sumie to tutaj dowolność, zależy kto co chce osiągnąć, można dodać odżywki białkowej)
-trochę mleka
-jakieś nadzienie

No to zaczynamy:

1.Wsypujemy wszystko do pojemnika z blendera( możemy dodać trochę kakao dla smaku) i mielimy na jednolitą masę, mleka wlewamy tyle, żeby otrzymać dobrą konsystencję.

Blender

2. Zalewamy toster połową naszej masy, do środka dodajemy dżem, twaróg, nutellę.

Dodatki

3. Następnie zalewamy toster masą do końca

Dodatki

i pieczemy co jakiś czas sprawdzając, czy już jest gotowe.

4. Powinno to wyglądać tak :

Gotowa kanapka

Jeśli nie bierzemy tego w „podróż” i chcemy jeść w domu możemy zrobić bez nadzienia i tylko sos do maczania np. mleko+banan+blender.

Sos do maczania

Wartość odżywcza na porcję (2 kanapki):

węglowodany ~ 74 g (bez nadzienia i kakao)
białko ~ 30g
tłuszcz ~ 19g

W sumie to przepis jak wiele na wykorzystanie owsianych jako”placki”, ale te są bardziej poręczne no i nadziane.

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: wssk (sfd)

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *