Pełnoziarniste bułeczki twarogowo-marchewkowe z siemieniem lnianym by MichalinaMM

Pełnoziarniste bułeczki twarogowo-marchewkowe z siemieniem lnianym by MichalinaMM

Składniki:

– 1 marchew
– 1 jajo
– 100 g otrębów
– 20 g mąki pełnoziarnistej
-150 g twarogu
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– siemię lniane do posypania bułeczek
– przyprawy: sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie
9466591d1f814d558a08ea46870f384c.jpg
Przygotowanie:

1. Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami.
2. Z ciasta uformować 4 bułeczki, posypać siemieniem lnianym.
3. Piec ok. 25 min w 180 st C

Wartości (1 bułeczka):

B: 18,1
T: 5,6
W: 7,5
Kcal: 158

 

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *