Roladki wołowe w sosie z czerwonej cebuli

Cześć.
Dziś prosty, lecz czasochłonny przepis…przy niedzieli można zrobić.

Roladki wołowe

Skład na 1 sztukę:

Dobrej jakości wołowina plaster (tu jakieś 150g)
Szynka parmeńska lub inna dojrzewająca plasterek
Ser żółty plasterek
Pieczarki 2 sztuki

Sos na całość:

Czerwona cebula 2 sztuki
Przecier z papryczek chilli 2 łyżki(lub wedle upodobań)
Kostka bulionowa – 1/2
Jogurt naturalny duży kubek
Przyprawy

Przygotowanie:

1.Mięso rozbijamy tłuczkiem jak na schabowe. Na rozbity plaster nakładamy szynkę, ser, pokrojone pieczarki, zawijamy i zawiązujemy sznureczkiem, bądź przebijamy wykałaczkami tak by wszystko trzymało się kupy.
2.Tak przygotowane roladki obsmażamy na intensywnym ogniu z każdej strony.
3.Dolewamy na patelnię wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 70-80 minut.
4.Gdy czas naszego duszenia dobiega końca dodajemy pokrojoną drobno cebulę, pastę z papryczek, bulion, przyprawy.
5.Jogurt naturalny hartujemy kilkoma łyżkami naszego wywaru i dodajemy do mięsa, cały czas mieszając trzymamy nasze danie na ogniu przez 5-10 minut.
6.Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.Smacznego!

BTW roladki:

B:40
T:15
W: –
kcal: >300

pzdr/

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: Koniu151 (sfd)

Udostępnij znajomym

One thought on “Roladki wołowe w sosie z czerwonej cebuli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *