Gromadzimy składniki:
-garść suszonych pomidorów
-cebulę czerwoną
-3 ząbki czosnku
-białą część pora, małą garstkę
-śmietanę 30%
-150g sera żółtego
-pęczek szczypiorku
– jedną marchew
-jedną pietruszkę
-garść pieczarek
-500g mielonego indyka
-olej rzepakowy
-sól, pieprz, curry
Przygotowanie:
Cebulę kroimy na piórka
Marchewkę oraz pietruszkę trzemy na grubych oczkach
Pieczarki kroimy dowolnie
Czosnek siekamy
Szczypiorek kroimy drobno
Por tradycyjnie
Suszone pomidory na paseczki
Ser trzemy na grubych oczkach
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulkę, suszone pomidory, po 2 min dodajemy pieczarki, marchew i pietruszkę-smażymy 5 min.
Po tym czasie zalewamy śmietaną, dodajemy czosnek, szczypior i podduszamy chwilę.
Na koniec wrzucamy żółty ser.
Część druga
Na patelnie wrzucamy indyka, solimy, pieprzymy, sypiemy curry i rozdrabniamy.
Smażymy wiadomo ile.
Gotujemy kaszę i na dobrą sprawę skończyliśmy.
Opinie o daniu:
http://www.sfd.pl/Serowa_wariacja_z_indykiem-t1055050.html