Bezglutenowe racuchy drożdżowe by cod123

Bezglutenowe racuchy drożdżowe

na dwie porcje:
100 g mąki ryżowej
100 g mąki gryczanej
łyżka cukru
suche drożdże- 1 paczka
1 jajo
180 ml ciepłego mleka
olej kokosowy

1. Suche składniki wymieszać, dodać jajo, wymieszać.Dodać ciepłe mleko- dokładnie wymieszać.
2. Odstawić na ok 40 min do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
3. Nakładać na patelnie łyżką maczaną w gorącej wodzie- aby ciasto się nie kleiło
4. Smażyć na grubszej warstwie oleju kokosowego do zarumienienia

217e8c1e3d5a4830b3518e4aca5d43bd

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia” na SFD.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *