Składniki:
– 1 szklanka słonecznika łuskanego
– 1 szklanka płatków owsianych
– 0,5 szklanki otrębów
– 3/4 szklanki siemienia lnianego
– 0,5 szklanki orzechów włoskich
– 10 czubatych łyżek łupin babki jajowatej
– 2 łyżeczki soli
– 1 łyżka miodu
– 5 łyżek oliwy z oliwek
– 1 i 3/4 szklanki letniej wody
Przygotowanie:
1. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
2. Odstawić do napęcznienia na 20 min.
3. Piec godzinę w 170-180 st. Wystudzić przez noc.
Wartości:1 kromeczka ( wychodzi ok.16 w zależności od grubości)
B: 1,3
T: 1,0
W: 7,9
Kcal: 46
Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”