Mam dziś więcej czasu, a jako że dawno nic nie dawałem wrzucę zaległe przepisy.
Na pierwszy ogień chwalony przez moich klientów chłodnik twarogowy.
Składniki:
Wrzucę proporcje w jakich ja robię, oczywiście wszystko dobieramy pod siebie.
Twaróg półtłusty 250g
Jogurt naturalny/kefir ok 250-300g
Ogórki długie świeże 2-3 sztuki
Szczypior, koper świeży po pęczku każdego
Czosnek świeży, pierz, sól – indywidualnie wg preferencji
BTW:
B: ~60g
T: ~20g
W:~20g
kcal: ~500
Przygotowanie:
Ogórki kroimy na drobne fragmenty, wrzucamy do blendera, czynność kolejno powtarzamy z czosnkiem, koperkiem, szczypiorkiem i twarogiem. Na koniec dodajemy „na oko” jogurtu do uzyskania satysfakcjonującej, płynnej konsystencji.
Gotowe.
Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ
Autor: Koniu151 (sfd)