Składniki:
– 4 jaja
– 130g startej marchewki
– 140g drobno posiekanego ananasa
– 60g mąki gryczanej
– 40g mąki jaglanej
– 40g wheya ciasteczkowego
– 2 łyżki jogurtu greckiego
– 20g wiórków kokosowych
– 25g czekolady 70%
– stevia do smaku
– cynamon
– łyżeczka sody
Przygotowanie:
1.Jaja ubić do podwójnej objętosci, wymieszać z marchewką i ananasem.
2.Wymieszać suche składniki – mąki, wheya, stevię,cynamon, sodę.
3.Wsypać do masy z jajkami i wymieszać..Dodać wiórki i drobno posiekaną czekoladę i jogurt.
4.Piec w wysmarowanej tłuszczem tortownicy (u mnie o średnicy +/- 19cm) w około 160 stopniach do suchości patyczka.
Wartości:
Kcal 1 195,7
B 75,1
T 52,8
W 105,1
Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale: Kuchnia SFD