Cześć.
Dziś prosty, lecz czasochłonny przepis…przy niedzieli można zrobić.
Skład na 1 sztukę:
Dobrej jakości wołowina plaster (tu jakieś 150g)
Szynka parmeńska lub inna dojrzewająca plasterek
Ser żółty plasterek
Pieczarki 2 sztuki
Sos na całość:
Czerwona cebula 2 sztuki
Przecier z papryczek chilli 2 łyżki(lub wedle upodobań)
Kostka bulionowa – 1/2
Jogurt naturalny duży kubek
Przyprawy
Przygotowanie:
1.Mięso rozbijamy tłuczkiem jak na schabowe. Na rozbity plaster nakładamy szynkę, ser, pokrojone pieczarki, zawijamy i zawiązujemy sznureczkiem, bądź przebijamy wykałaczkami tak by wszystko trzymało się kupy.
2.Tak przygotowane roladki obsmażamy na intensywnym ogniu z każdej strony.
3.Dolewamy na patelnię wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 70-80 minut.
4.Gdy czas naszego duszenia dobiega końca dodajemy pokrojoną drobno cebulę, pastę z papryczek, bulion, przyprawy.
5.Jogurt naturalny hartujemy kilkoma łyżkami naszego wywaru i dodajemy do mięsa, cały czas mieszając trzymamy nasze danie na ogniu przez 5-10 minut.
6.Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.Smacznego!
BTW roladki:
B:40
T:15
W: –
kcal: >300
pzdr/
Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ
Autor: Koniu151 (sfd)
kurczę jak ja lubie takie przepisy, bez śmietany, bez zasmażki i innych takich tuczących dodatków. Robiłam roladki wczoraj wyszły super pyszne. Dziekuję:)