Ślimaczki drożdżowe z truskawkami i chia by Vinang

Składniki :
Na ciasto :

– 250 g mąki kukurydzianej/gryczanej
– 40 g oleju kokosowego
– 1 jajko
– 30 g drożdży

Masa :
– 200 g truskawek
– 5 g chia

Kruszonka :
– 10 g mąki gryczanej i skrobi ziemniaczanej
– 5 g oleju kokosowego

Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto zagnieść i zostawić do wyrośnięcia na 1 h .
2. Truskawki zblendować i połączyć z chia. Składniki na kruszonkę wymieszać.
3. Po wyrośnięciu ciasta, podzielić go na dwie części i rozwałkować.
4. Musem z truskawek posmarować ciasto i zwinąć w rulon, pokroić. Piec 20 minut w 200 stopniach.

9f86cb13dd3c492f86894903f99c6991.jpg

Wartości: 1 szt.
B: 1,4
T: 3,4
W: 14,7
Kcal: 95

 

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *