Składniki :
Na ciasto :
– 250 g mąki kukurydzianej/gryczanej
– 40 g oleju kokosowego
– 1 jajko
– 30 g drożdży
Masa :
– 200 g truskawek
– 5 g chia
Kruszonka :
– 10 g mąki gryczanej i skrobi ziemniaczanej
– 5 g oleju kokosowego
Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto zagnieść i zostawić do wyrośnięcia na 1 h .
2. Truskawki zblendować i połączyć z chia. Składniki na kruszonkę wymieszać.
3. Po wyrośnięciu ciasta, podzielić go na dwie części i rozwałkować.
4. Musem z truskawek posmarować ciasto i zwinąć w rulon, pokroić. Piec 20 minut w 200 stopniach.
Wartości: 1 szt.
B: 1,4
T: 3,4
W: 14,7
Kcal: 95
Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”