Chleb czystoziarnisty by Malinowa

500af99b12b74da4996bfccb5b8f5c4b.jpg

Składniki:

– 1 szklanka słonecznika łuskanego
– 1 szklanka płatków owsianych
– 0,5 szklanki otrębów
– 3/4 szklanki siemienia lnianego
– 0,5 szklanki orzechów włoskich
– 10 czubatych łyżek łupin babki jajowatej
– 2 łyżeczki soli
– 1 łyżka miodu
– 5 łyżek oliwy z oliwek
– 1 i 3/4 szklanki letniej wody

b23d6d18c192409ba78a1c47b9c8e9ba.jpg

Przygotowanie:

1. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
2. Odstawić do napęcznienia na 20 min.
3. Piec godzinę w 170-180 st. Wystudzić przez noc.

02be9302e80b41f4a2dba720d0165376.jpg

Wartości:1 kromeczka ( wychodzi ok.16 w zależności od grubości)

B: 1,3
T: 1,0
W: 7,9
Kcal: 46

 

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *