Cukinia faszerowana by Malinowa

Składniki:

  • 1 duża cukinia / 2 średnie
  • 0,5 mięsa mielonego z szynki
  • 100 g kaszy jaglanej
  •  ząbek czosnku
  • 1/2 cebuli
  • sól,pieprz, papryka wędzona
  • 50 g startego sera mozzarella (bądź innego)

 

91e111ad7fe44fc78a2256c3d242a32b.jpg

Przygotowanie:

  •  Cukinię umyć, wydrążyć środek i posolić.
  •  Mięso wymieszać z przyprawami, ugotowaną kaszą jaglaną, czosnkiem, cebulą i startym serem – całość ułożyć na wcześniej przygotowanej cukinii.
  • Cukinię polać sosem pomidorowym ( przepis) i posypać serem.
  • Piec ok. 50 min w 180 st C.
  • Zajadać ze smakiem .

 

094786d6bcfb4241a6cddc63681f2aa2.jpg

 

Wartości: (1 porcja)

  • B: 10,7
  • T: 8,3
  • W: 16,4
  • Kcal: 173

fd906b2ae241438eadf1a3f895acb3f8.jpg

 

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *