Czego potrzebujemy:
Składniki na dwa naleśniki:
-150 g białek jaj
-1 całe jajko
-1 banan
-1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
– szczypta soli
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę.
Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia – polecam olej kokosowy i masło klarowane.
Wylewamy połowę masy na patelnię i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.
Po około 3 min ostrożnie przewracamy naleśnika na drugą stronę.
Smarujemy naleśnika czekoladą i zwijamy jak na na zdjęciu.
Nasz FIT bananowy naleśnik gotowy !
Polewa i wnętrze:
Dwie łyżeczki masła orzechowego
40g czekolady gorzkiej
Jedna łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego (opcjonalnie, ja dodałem żeby nabić tłuszcze)
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do garnuszka, podgrzewamy i mieszamy łyżką.
Gotowe !
Makrosy:
Węglowodany ok 60 g
FAT ok 40 g
Białko ok 40 g
Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD„