Kurczak z masłem orzechowym by boska_mlc

Składniki:

1 mały filet z piersi kurczaka
30 g masła orzechowego
10 g nasion słonecznika uprażonego na suchej patelni
tłuszcz do smażenia
pół cebuli
ząbek czosnku
przyprawy

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy, przyprawiamy. Cebulkę drobno siekamy, podsmażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodajemy kurczaka, gdy będzie już usmażony dodajemy masło orzechowe i mieszamy, aż nam się wszystko ładnie połączy.
Wykładamy na talerz i posypujemy prażonym słonecznikiem

6eb51b207cd5476da2153f055b3742b8.jpg

Wartości:

Białko: 40,7g
Tłuszcz: 26,6g
Węglowodany: 5,5g
Kcal: 423

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *