Ciasto ryżowe

 Gotowe ciasto

 

Składniki:

 

2 worki ryżu

 

6 białek z jajek

80g białka waniliowego
cynamon i słodzik do smaku 1 paczka budyniu dla cukrzyków lub kremu na zimno dla
cukrzyków o smaku waniliowym
1 słoik lub mała puszka ananasa bez cukru albo inny owoc w zależności od tego co się lubi
100 gram rodzynek
50 gram wysuszonych owoców

 

Przygotowanie:

 

 

1. Umyć i ugotować ryż
2. Ugotować budyń, poczekać żeby chwilę przestygł
3. 6 białek ubić na śmietanę
4. Wszystkie składniki delikatnie wmieszać
5. Całość wysypać na formę z folia aluminiowa lub silikonowa formę
6. Piec na 180 stopni około 40 min na środku pieca

 

Za***iste na śniadanie lub przed treningiem a nawet po!

 

Składniki

 

Do pieczenia

 

Gotowe ciasto

 

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

 

Autor: B-50

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *