A’la pączki proteinowe

SKŁADNIKI:
– 2 jajka
– 250 g twarogu półtłustego
– 140 g serka tutti 0%
– 4 łyżki mąki ziemniaczanej
– 3 łyżki WPC 80%
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 10 ml vanilla sugar free (lub innego słodzika)

PRZYGOTOWANIE:
– twaróg, serek, słodzik mieszamy z odrobina wody do uzyskania gładkiej masy
– dwa żółtka miksujemy, dodajemy masę twarogową, dodajemy mąkę ziemniaczana i WPC i dalej miksujemy
białka ubijamy na sztywną piane i delikatnie mieszamy z masą twarogową.
Tak powstałą masę przekładamy do foremek i wkładamy do piekarnika na ok 35 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu zostawiamy w uchylonym piekarniku żeby ostygły.
Jeśli posiadamy szprycownice wypełniamy je ulubionymi konfiturami (u mnie dżem jabłkowy własnej roboty).

Wartości odżywcze:
B 84.77
W 54.62
T 22.97
KCAL 765

Autorka przepisu: MiLeNaAA1993

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *