Biszkopt z mielonymi migdałami

Składniki:

– 6 jajek,
– 30 g mielonych migdałów,
– 40 g odżywki białkowej,
– łyżeczka przyprawy piernikowej.

Wykonanie:

1.Oddzielamy żółtka od białek, dodajemy do żółtek łyżeczkę przyprawy piernikowej i 25 g odzywki białkowej , wszystko miksujemy.
2. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Na białka delikatnie wylewamy masę z żółtek, dosypujemy na wierzch resztkę odżywki i mielone migdały.
3.Bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników.
4.Wylewamy na okrągłą zamykaną formę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 st.

Wartości:

Kcal: 760kcal
B:73
W:48
T:10

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *