Budyń jaglany

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale: Kuchnia SFD

Budyń jaglany

Składniki:
-kasza jaglana 60g
-mleko kokosowe (można użyć dowolnego ) 200g
-whey 20g (u mnie bez)
-banan 100g

Zresztą dodatki można wybrać dowolne w zależności od tego na co mamy ochotę.

Wykonanie:

Kaszę płuczemy w ciepłej wodzie. Gotujemy w połowie mleka i 1/4 szklanki wody do wchłonięcia płynu. Po ugotowaniu dodajemy resztę mleka, banana, whey i miksujemy blenderem na gładki mus. Im dłużej miksujemy tym delikatniejsza konsystencja.

Wartości z mlekiem kokosowym i wheyem:
B 25,2 g
T 19,1 g
W 64,2

Na zdjęciu wersja kokosowa i czekoladowa z kakao

 

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale: Kuchnia SFD

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *