Burgery z tuńczyka

Burgery z tuńczyka

 

Składniki:

 

– puszeczka tuńczyka w sosie własnym – odsączyć – 1 jajko
– 1 łyżka siemienia lnianego (można użyć innego zagęszczacza, np tarty ser)
– przyprawy (sol, pieprz, curry, sol czosnkowa itp)
– warzywka drobno pokrojone np szczypiorek, cebula
– oliwka do smażenia

 

Przygotowanie:

 

1. Wrzucamy wszystko razem i mieszamy.

 

2. podgrzewamy oliwę na patelni i smażymy tuńczykowa mieszankę podzielona na 2 części i uformowana w burgery.

 

Na fotkach wersja z siemieniem lnianym, bez sera, ze szczypiorkiem.

 

Skład odżywczy:

 

1 burger ma ok. 147 kcal
16g białka
9.7g tłuszczu (głównie z oliwy do smażenia, można odsączyć na ręczniku papierowym)
2g węgli (w tym 1.25g błonnika)

 

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

 

Autor: lids (sfd)

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *