Ciasto z kremem

 Ciasto z kremem

 

Je się na letnio lub na zimno, do tego jakaś sałatka i wychodzi świetny pełnowartościowy posiłek w stylu LC

 

Na 4 porcje, na zdjęciu jest zrobione z polowy porcji (tylko jajka i tuńczyka dałam ta sama ilość, wychodzi dobrze)

 

Składniki:

 

1 puszka tuńczyka – rozdrobnić
50g suszonych pomidorów – posiekać
50g czarnych oliwek – posiekać
majeranek ok 5 gałązek
50g parmezanu startego
60g razowej maki wymieszanej z kaszka manna
łyżka miękkich orzechów jak nerkowce czy pinii (można się obyć bez tego dodatku)
2 jajka
500g sera ricotta
sol, pieprz.

 

Ubija się białka na sztywna pianę, a resztę składników miesza,
razem i piecze ok 45min w 175 stopniach. Zostawia w formie do ostudzenia.
Dla produktów pełnotłustych na porcje ok 430kcal, B/W/T 30/18/23

 

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

 

Autor: obliques (sfd)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *