Cytrusowe babeczki z cukinią by cod123

Cytrusowe babeczki z cukinią

Składniki:
-125 g mąki ryżowej
-125 g mąki gryczanej
-3 łyżeczki proszku do pieczenia
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
-skórka i sok z jednej cytryny
-100 ml oleju kokosowego rozpuszczonego
-50 g ksylitolu
-300 gram cukinii
-pół łyżeczki imbiru
-2 jaja
-120 g kwaśnej śmietany 12%

Suche składniki wymieszać w misce. Jaja roztrzepać w drugiej misce, dodać olej, śmietanę, otarta skórką z cytryny i jej sokiem w drugiej misce. Dodać suche składniki i wymieszać do połączenia składników. Cukinię wraz ze skórką zetrzeć i dodać, wymieszać tylko do połączenia. Ciasto nałożyć do papilotek i piec góra dół w 170 stopniach przez o 25 min do suchego patyczka.

bcc6b22d0e7a41c7a32779ae722ea6118fe8ecc6a7144fab8394939def8ff927
BTW jednej
186kcal/3,5B/21W/10T

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *