Jak z wartościowego jedzenia robimy zwykły “junk food”

Coraz więcej ludzi chce odżywać się zdrowo. Świadomość konsumentów wzrasta – za namową mediów, specjalistów oraz sportowców wybieramy aktywny tryb życia i decydujemy się na kupowanie produktów spożywczych nieprzetworzonych technologicznie. Na nich staramy się bazować komponując menu. Jednakże często nieświadomie, 2 w warunkach domowych znacznie obniżamy wartość odżywczą zakupionych produktów żywnościowych, niewłaściwie się z nimi obchodząc. Konsekwencją są posiłki ubogie w składniki odżywcze a bogate w energię, a czasem nawet wytwarzamy dania będące źródłem niebezpiecznych i kancerogennych związków. W jaki sposób najczęściej obniżamy wartość spożywanego jedzenia?

 

Czytaj dalej na: PoTreningu.pl

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *