Kotlety rybne

Jako że mało tutaj potraw z ryby, poza sałatkami z tuńczykiem, proponuję kotlety rybne
W zasadzie robi się je tak samo jak mielone.

Składniki

W rolach głównych:

-Dowolny filet z ryb (na zdjęciu 400gram dorsza)
-Jajo
-Czosnek (opcjonalny)
-Pół cebuli
-Bułka tarta
-Przyprawy

Wszystko poza bułką tartą i przyprawami kroimy w mniejsze kawałki, niekoniecznie drobno, i pakujemy do blendera.

Zmielone składniki

Po zmiksowaniu dodajemy tyle bułki tartej aż konsystencja naszej papki będzie dość gęsta (przestanie się przyklejać do dłoni) w tym czasie dodajemy przyprawy wedle uznania (pieprz, sól, papryka słodka). Mieszamy rękoma.

Formujemy z tego następnie kotleciki, coś jak mielone ale postarajmy się zrobić mniejsze i płaskie żeby się równo usmażyły.
Gotowe kotlety

Ja to smażę na oliwie, nie próbowałem ale jak ktoś się smażenia boi to może uda się to upiec. Smażymy na małym ogniu. Uwaga łatwo się przypala. Z podanej ilości idzie zrobić 7-8 kotlecików.

Wartości odżywcze:

B-66,2
T-1,6
W-0,3
282,6 kcal

Nie liczyłem oliwy, bułki i smażenia. Policzyłem czosnek i cebulę bo były w Dzienniku Posiłków.

Ja to jem z górą mieszanki chińskiej lub zwykłych warzyw.

PS. Jak zdjęcia nie zadziałają to, droga administracjo, poprawcie.

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: Brydz0 (sfd)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *