Krem dyniowo-marchwiowy by Ulaulka

Krem dyniowo-marchewkowy

Na 2 porcje:
– 400 g dyni
– 2 marchewki
– cebula
– czosnek
– łyżka oleju kokosowego
– kurkuma, kawałek imbiru, sól, pieprz
+ prażone pestki dyni
+ podsmażony wędzony boczek
c9a25dea0eb642d1a835e2209f5b4e99.jpg

Przygotowanie:

1. Dynię kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce, cebula i czosnek w drobną kostkę, wszystko wrzucamy do garnka razem z olejem i przyprawami, dodajemy 200 ml wody i wszystko dusimy do miękkości (15min)
2. Krem miksujemy i w razie potrzeby dodajemy wody lub odparowujemy nadmiar.

e3258d6b8a4542299861f9d40a594da2.jpg
Wartości: 1 porcja

B: 3,4
T: 2,7
W: 6,5
Kcal: 72

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *