Ladies w kuchni, czyli nasze babskie przepisy (clearwater)

12.jpg

21.jpg

Moj omlet z dnia dzisiejszego.

Składniki:

3 białka
2 zołtka

Opis przygotowania:

Rozbełtać (ja to robie w moim shakerze do odżywek). Czasem jak chcę lepszy omlet ubijam białka i dodaje zołtka.
na patelni podsmażyć cebulkę i czosnek na małej ilości masła albo oleju sezamowego, dodać czerwoną fasolę i pomidor sparzony bez skorki, pokrojony, posypać sola, papryczka chilli, albo troche ostrej papryki przyprawy, i dodac kumin rzymski lub garam masala. Rozgnieść lekko widelcem. Omlet obok usmażyc, przewrocić jak nalesnika. Posmarować ta pastą fasolową, wrzucić na to swoje ulubione warzywa (ja dodałam kiełki i papryke) zawinać. Można do omleta na patelni dodać sera (ja nie dodaje), mozna tez do fasoli. Dodać szpinak, składniki można zwiekszać wedle własnego uznania.

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: clearwater (sfd)

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *