Ciasto z Gruszką, bardzo lekkie, najlepsze na ciepło.
Składniki:
1. 3 większe gruszki
2. 90 g mąki ryżowej
3. 60 g oleju kokosowego
4. czubata łyżeczka proszku do pieczenia
5. 2 jaja
6. słodzidło
Przygotowanie:
1. Gruszki obrać i pokroić w kostkę- mi wyszło 800 gram- skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, odstawić.
2. Jaja zmiksować na pianę, dodać roztopiony, przestudzony olej kokosowy, zmiskować.
3. Dodać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia, zmiksować, dodac słodzidło- ja dałam 50 g ksylitolu, zmiksować.
4. Wymieszać ciasto z owocami i wyłożyć na blaszkę- najlepiej sylikonową. Zwykłą wysmarować jakimś tłuszczem
5. Piec w temp 170 stopni- góra doł- około 40 min- do suchego patyczka.
Makro 1 kawałka (podzieliłam na 8)
B3/W28/T9
Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale: Kuchnia SFD