Młoda kaputa z wołowiną

Gotowe danie

Witam dzisiaj wpadlem na pomysl zrobienia mlodej bialej kapusty z pomidorami i wolowina.

Skład:

300 g wolowiny
Pol glowki mlodej bialej kapusty(musi miec zielone delikatne liscie)
2 Dymki
1 Cebula
1 Duzy pomidor
Pek kopru
Koncentrat
100ml kefiru
Sol pieprz

1. Kapuste tniemy w sredniej dlugosci paski, gotujemy pod przykryciem az zmieknie.
2. Cebue siekamy na dosc drobno i podsmazamy w osobnym naczyniu.
3. Wolowine tniemy na cienkie kawalki smazymy na suchym teflonie dolewajac troszke wody i dodajac posiekanego pomidora. Mieso smazy sie okolo 15-20 minut.
4. Koncentrat pomidorowy mieszamy z kefirem i wlewamy do miesa, gotujemy chwilke po czym wrzucamy do srodka pociety koperek.
5. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy (sol, pieprz).

Wychodzi z tego dwie solidnie porcje, oczywisice w razie potrzeby mozna dodac jakies dobre pieczywko aby podbic ilosc ww.

BTW:

B70g
T27g
W40g(w tym kefir 7g)

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: Gruby17 (sfd)

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *