Pasztet pieczony z rosołu by Malinowa

Pasztet pieczony z rosołu
Przepis jak zwykle prosty, nieskomplikowany i do zrobienia przez każdego
Rzadko się zdarza żeby ktoś uwielbiał kurczaka z rosołu, więc świetnym pomysłem jest zrobienie z niego domowego, pieczonego pasztetu

Składniki:

– 1/2 kurczaka z rosołu (ze skórą)
– 1 marchew z rosołu
– po 1/2 selera i pietruszki z rosołu
– 3 łyżki masła klarowanego
– pieprz, sól, majeranek
– 4 czubate łyżki bułki tartej (mogą być płatki owsiane błyskawiczne)
– 2 duże jaja

Przygotowanie:

1. Kurczaka oddzielamy od kości, dodajemy warzywa, masło, bułkę tartą oraz jaja – miksujemy.
2. Doprawiamy do smaku.
3. Masę przelewamy do foremek (bądź formy)
4. Pieczemy ok 45 min w 180 st.C

Wartości( 1 plaster) :

B: 4,5
T: 5,0
W: 2,0
Kcal: 70,0

 

 

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale: Kuchnia SFD

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *