Pieczarki nadziewane mięsem [LC]

Cześć,
Mój pierwszy przepis tutaj.

Co potrzeba (do wersji low carb):

1. pieczarki 800 g – jak największe, głębokie kapelusze
2. mięso mielone 600 g (drób, wieprzowina)
3. cebula 150 g
4. przyprawy według uznania (ja dałem zioła prowansalskie, paprykę mieloną, pieprz i sól)
5. opcja przy robieniu masy: ryż gotowany.

Wykonanie:

1. Nogi wyrywamy z pieczarek, kapelusze solimy i pieprzymy od spodu.

2. Mięso mielone przyprawiamy i podsmażamy bez dodatku tłuszczu – sam tłuszcz zawarty w mięsie wystarczy. To nawet nie jest smażenie tylko podduszanie.

3. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę.

4. Gotowym mięsem nadziewamy kapelusze, przykrywamy plasterkiem sera żółtego (niekoniecznie) i dajemy na godzinę do piekarnika.

5. Po zapieczeniu urządzamy szamanko

W zależności od rodzaju mięsa zawartości na 100 g (w przeliczeniu na surowe składniki) skład moich wyniósł:
B: 16
W: 1,2
T: 10

pzdr i smacznego
tomek

Zdjęcia:

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: domeldoom (sfd)

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *