Pierś z indyka w pesto z mozarellą

 Gotowe danie

Skladniki:

*4-6 sznycli z piersi indyka (super juz lekko rozbite sa w biedronce)
*mozarella
*zielone pesto (lidl)
*pomidor
*oliwa
*przyprawy

Foremke w ktorej bedziemy piec polewamy oliwa.Mieso nacieramy pesto z obydwu stron i ukladamy obok siebie.Mozarelle kroimy w palsterki i ukladamy na miesie,na gore jeszcze pomidor, solimy i dodajemy np. bazylie i oregano i gotowe. ok.30 min. na 180stopni.

Wartosci na jeden kawalek miesa:

B: 25,0
T: 5,0
W: 3,4

Kcal. ok.130

Składniki

Składniki

Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ

Autor: Malinowa (sfd)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *