Szybki proteinowy budyń
Składniki:
– Skrobia ziemniaczana (15g)
– WPC, u mnie SFD econo v3 (20g)
– Mleko (50ml)
– Wrzątek (według uznania)
– Dodatki, w moim przypadku borówka amerykańska, wafel ryżowy, płatki śniadaniowe, syrop a’la walden farms własnej produkcji)
– opcjonalnie słodzik
Sposób przygotowania:
Skrobię, WPC oraz słodzik wsypujemy do miseczki i zalewamy zimnym mlekiem, i dokładnie mieszamy. Gdy już mamy wymieszane zalewamy wrzątkiem do uzyskania zadowalającej nas konsystencji. Na koniec dodajemy dodatki i cieszymy się niezapomnianym smakiem.
Wartości odżywcze i makroskładniki:
Kalorie: 258kcal
Białko: 19g
Tłuszcze: 1g
Węglowodany: 42g
Więcej przepisów znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”: http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html