Z kuchni SFD: Quesadilla czyli Meksyk w domu!

Dodatki, proporcje można zmieniać pod siebie i pod założenia swojej diety.
Mozzarelle można zamienić na ser piórko.
Warzywa mrożone śmiało można zamienić na świeżą cebulkę i o tam kto jeszcze lubi.

SKŁADNIKI MOJEJ WERSJI:

Placki:
– mąka ryżowa
– jajko
– kilka kropel oleju
– przyprawy (np. papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie)
– woda gazowana

Dodatki:
– udziec wołowy (mielony)
– mieszanka warzyw meksykańskich na patelnie
– pomidory z puszki
– mozzarella
– przyprawy / zioła

Przygotowanie:
1. Podsmażamy mięso, warzywa, pomidory. Potem w misce na talerzu mieszamy z drobno pokrojonym serem.
2. Masę na placki blenderujemy, wylewamy na rozgrzana patelnie i smażymy.
3. Gdy mamy już dwie sztuki patelnie wykładamy papierem do pieczenia, układamy pierwszy placek, potem dodatki i drugi placek.
4. Na nie za dużym ogniu podgrzewamy wszystko, z racji tego że nie ma tam już surowych składników to po prostu kierujemy się tym żeby rozpuścił się ser.

SMACZNEGO.

Autorem przepisu jest: K_PS

Szczegóły i opinie na:  SFD

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *