Zielone pesto Szefowej Kuchni SFD

Zielone pesto

Pesto te używać można prawie do wszystkiego, jako sos do makaronów, marynata do mięsa czy smarowidło do omletów.

Składniki:

– spora garść świeżej bazylii
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 2 łyżki parmezanu
– 1 łyżka orzeszków piniowych
– 1 ząbek czosnku
– sól
– świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

1. Banalnie proste – miksujemy wszystkie składniki tak aby uzyskać gęsty sos

Wartości:

B: 8,3
T: 30,2
W: 1,3
Kcal: 303

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale: Kuchnia SFD

Udostępnij znajomym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *