Składniki:
– puszeczka tuńczyka w sosie własnym – odsączyć – 1 jajko
– 1 łyżka siemienia lnianego (można użyć innego zagęszczacza, np tarty ser)
– przyprawy (sol, pieprz, curry, sol czosnkowa itp)
– warzywka drobno pokrojone np szczypiorek, cebula
– oliwka do smażenia
Przygotowanie:
1. Wrzucamy wszystko razem i mieszamy.
2. podgrzewamy oliwę na patelni i smażymy tuńczykowa mieszankę podzielona na 2 części i uformowana w burgery.
Na fotkach wersja z siemieniem lnianym, bez sera, ze szczypiorkiem.
Skład odżywczy:
1 burger ma ok. 147 kcal
16g białka
9.7g tłuszczu (głównie z oliwy do smażenia, można odsączyć na ręczniku papierowym)
2g węgli (w tym 1.25g błonnika)
Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ
Autor: lids (sfd)