Cytrusowe babeczki z cukinią
Składniki:
-125 g mąki ryżowej
-125 g mąki gryczanej
-3 łyżeczki proszku do pieczenia
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
-skórka i sok z jednej cytryny
-100 ml oleju kokosowego rozpuszczonego
-50 g ksylitolu
-300 gram cukinii
-pół łyżeczki imbiru
-2 jaja
-120 g kwaśnej śmietany 12%
Suche składniki wymieszać w misce. Jaja roztrzepać w drugiej misce, dodać olej, śmietanę, otarta skórką z cytryny i jej sokiem w drugiej misce. Dodać suche składniki i wymieszać do połączenia składników. Cukinię wraz ze skórką zetrzeć i dodać, wymieszać tylko do połączenia. Ciasto nałożyć do papilotek i piec góra dół w 170 stopniach przez o 25 min do suchego patyczka.
BTW jednej
186kcal/3,5B/21W/10T