Dzisiaj będzie szybko, smacznie, zdrowo i białkowo
Z tego co łatwo znaleźć w lodówce każdego SFD-owca
Potrzebujemy:
– jajo
– puszkę tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
– pół papryki czerwonej
– pół cebuli czerwonej/białej
– ze 4 pieczarki
– ok 30g żółtego sera
– koncentrat pomidorowy + przyprawy* – 2 'czubate’ łyżeczki (ok 15g)
1. Kroimy to wszystko ładnie.
2. Cebulę i pieczarki dajemy na patelnię i podsmażamy 1 min.
Dorzucamy tunę i koncentrat, mieszamy, zostawiamy pod przykryciem na 2 min
Teraz dodajemy paprykę i jajko, mieszamy i smażymy jeszcze 2 min, co wygląda tak:
W ten sposób mamy 'danie w 5 min’.
3. Przekładamy je na talerz i traktujemy żółtym serem.
Smacznego!
Rozkład wartości odżywczych:
B – 44
T – 20
W – 11
kcal – 401
* – Ja sobie z koncentratu robię taki mega ostry sosik, na słoik 200g dodaję 'na węch’ 2,5 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki chili, po 1/2 łyżeczki curry, czosnku granulowanego i pieprzu ziołowego, 2 solidne łyżeczki ziół prowansalskich i szczyptę soli. Jak się 'przegryzie’ – niebo w gębie, postoi i 3 tygodnie a i nada się do wszystkiego.
Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ
Autor: three (sfd)
Brzmi i wygląda bardzo apetycznie. Na pewno spróbuje:D dzięki za przepis