Sprawdzą się super na wizytę gości, lub jako przegryzka.
Składniki:
– wiórki kokosowe około 200g (im więcej wiórek, tym więcej mleka, bo masa jest za sucha)
– mleczko kokosowe / lub zwykłe mleko lub 1/1
– białko jaj około 150g
– białko w proszku u mnie smak ciasteczkowy
Białka jaj ubijam w mikserze, dodaję wheya, troszkę mleczka kokosowego.
Dodać wiórek i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formować niewielkie kuleczki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec 7-10 min. Gdy kuleczki się zarumienią wykładamy i czekamy aż ostygną. Smacznego!
Składniki można robić pod siebie, więcej białek, więcej wiórek jak kto woli. Masa nie może być zbyt gęsta, bo kuleczki wyjdą za suche…czytaj dalej w dziale Kuchnia SFD