Przepis dla osób będących na low carb i nie tylko. Polecam!
CIASTO KOKOSOWE LOW CARB – ala Marcin Olb
250 g twarogu (taki jakby jogurt gęsty)
125 g mielonych migdałow
125 g wiórkow kokosowych
3 całe jajka
Słodzik (tu wypróbować ciasto i dodać tyle żeby było słodkie)
1 aromat vaniliowy
Całość mieszaj w misce aż się dobrze wymiesza razem. Dajesz do piekarnika na 175 stopni na okolo 25/30 min w formie z papierem do pieczenia.
Możesz kombinować i dodać troche rodzynek. Ja osobiście daje okolo 40 g białka kokosowego i wtedy daje jedno jajko wiecej żeby masa nie była za sucha. Możesz dodać inne białko. Waniliowe czy ew. czekoladowe też będzie dobre. Ciasto szybko sie robi i smakuje jak sernik. Za***iste !!
Zamiast migdałow dałem mix bakaliowy (rodzynki orzechy )
Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ
Autor: B-50 (sfd)
Już za niedługo wypróbuję 🙂
A mozna by tak szamac sama mase bez wypiekania?
Dobre wyszło, nie dodałem rodzynek a pewnie byłoby jeszcze lepsze.
lukasz: nie, nie można.
Mam pytanie:a co dają te ciasteczka?mają jakiś wpływ na mase hmm?
Przepraszam,mozna podaj jasniejszy przepis na to ciasto? Nierozumiem np.250g twarogu (takai jakby jogurt gestszy_ hehe-no to jogurt czy twaróg:P prosze o odpowiedz.
Na koncu przepisu masz link do tematu na forum. Wejdz tam i poczytaj lub zapytaj autora.
Pewnie smaczne, ale te ciasteczka przy 90g białka (wliczając te z orzechów), ma – uwaga – 170g tłuszczu.
Przeciez to ma byc przekaska, ew. dodatek do posilku w pewnej ilosci a nie calosc jako posilek 🙂