Składniki:
Łosoś – 300-400g
Cebula x1
Pomidory x2
Koperek
Szczypiorek
Przyprawy
Oliwa
Przygotowanie:
Łosoś kroimy w kawałki nie za małe bo się rozwalą później. Ja kroiłem gdzieś 6×4
Smażymy na oliwie(troszkę) aż się zarumieni. Odstawiamy na talerzu.
Cebule kroimy w małe kostki. Wrzucamy do tego oleju po rybce. Smażymy tak z 1min.
Pokrojone pomidorki wrzucamy do patelni i dalej smażymy aż się sosik z tego zrobi(z 3-5min, zależy od wielkości tych kawałków pomidorka).
Wrzucamy rybę do tego sosu. Przyprawiamy (ja dałem sól, sos sojowy) , smażymy przez 3-5min.
Kroimy w tym czasie szczypiorek i koperek (ja lubię dużo).
Wrzucamy do rybki, smażymy 1min i na talerzyk.
Zapraszam do dyskusji na forum klikając TUTAJ
Autor: chudy_88 (sfd)