Kulturystyka
SFD

Krakersy by joanna83d

Oceń artykuł:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Krakersy by joanna83d


Składniki:

– mąka (u mnie z ciecierzycy, wg oryginalnego przepisu mąka ryżowa) – 100 g
– skrobia ziemniaczana – 30 g
– olej kokosowy – 65 g (u mnie forma stała)
– jogurt naturalny grecki – 2 łyżki
– soda oczyszczona – 1/2 łyżeczki
– sól himalajska – 1/2 łyżeczki
– ulubione przyprawy (u mnie oregano, bazylia, tymianek)

Przygotowanie:

1. łączymy suche składniki wraz z przyprawami
2. dodajemy olej i jogurt – wyrabiamy robotem, u mnie gniotłam ręcznie, przez co olej nie do końca się rozprowadził
3. ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia
4. kieliszkiem wykrajamy kółeczka, które przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
5. każdy krakers nakłuwamy widelcem
6. pieczemy w 190 stopniach przez 12-15 minut (w zależności od grubości krakersów)

9ddcba14161b4e1895c33dc739bc4edc-small.jpg

b79c8a6f61f94976bffa5e5d70bebf05-small.jpg
Smacznego !

Wartości dla całości (wyszło 45 krakersów):

Kcal: 1118
B: 23,6
W: 85
T: 76

Ten i inne przepisy znajdziecie w dziale „Kuchnia SFD”

plany treningowe

Masz coś do dodania ? Skomentuj!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Najnowsze filmy z naszego kanału